Berkeley and Imperial College London unveil stunning new student halls

14th October 2015

Imperial College, Woodward Building
  • Flagship new development marries high quality interior design with a roof garden, gym, music rooms and a restaurant/bar.
  • Students involved throughout the design and development process.
  • Accommodation sets new standard for student living.

Imperial College London and the Berkeley Group officially open Woodward Buildings, a new student village in Acton, West London.

This is the third development from a partnership between two of the biggest players in tertiary education and the property sector. The buildings were completed in August and will now accommodate 656 students from all over the world.

The development marries high quality interiors and a focus on building a community. There are shared spaces including a roof garden, landscaped courtyards, a gym, music rooms and even its own restaurant / bar, called The Foundry. Many of the facilities are open to the public to create a strong link with the local neighbourhood.

Students have been directly consulted on specifications from the size of the gym to the name of the buildings. The development has already received a Considerate Constructors Scheme silver award. It was purchased by Imperial before work began on site which allowed Berkeley to develop the scheme to meet the College's specific requirements.

Rob Perrins Managing Director of the Berkeley Group, also commented:

"London is a great global city. We have to attract the best talent here to study and to work. Woodward Hall redefines student living. It creates somewhere genuinely special in an area that will boom over the coming decade. "

Imperial's Vice-Provost (Education) Professor Debra Humphris said:

"With Woodward and its facilities we hope we have provided a space to support a bustling student community - and that will provide a world-class residential experience for world-class students. We're very grateful to all who have helped in its development - including the students who worked with the College and developers to help shape the space."

Back to Press Releases